Dronetræf’20

På grund af CORONA er Dronetræf’20 + koncert med Anders Norudde
 udskudt på ubestemt tid.

Dronetræf’20 henvender sig til musikere og musikinteresserede på alle niveauer; Fra professionelle udøvere til nysgerrige der ønsker at blive klogere på – og måske prøve kræfter med et instrument.
Programmet vil byde på en række workshops hvor du kan lære melodier, gå i dybden med diverse instrumenter, udveksle erfaringer og meget mere efter behov. Der vil desuden være rig mulighed for at spille sammen, udveksle erfaringer og få kontakt til andre ligesindede musikere.

Workshop med: Anders Norudde

Dette års inspirator er den svenske musiker, multiinstrumentalist og  instrumentbygger Anders Norudde – en pioner indenfor både tradtion og nyskabelse i den nordiske/svenske folkemusik!
I 1987 dannede Anders Norudde bandet Hedningarna sammen med perkussionisten Björn Tollin og lutenisten Hållbus Totte Mattson, der ville undersøge mulighederne for at udvikle en ny musikalsk stil baseret på elementer i traditionel musik.
Anders har dedikeret en vigtig mængde af sin kreativitet til potentialerne, der tilbydes af traditionelle og folkelige instrumenter som svensk sækkepibe, moraharpe (en tidlig forgænger for nyckelharpa), strygelyre og sälgflöjtr eller pilrfløjte. Som en del af sit arbejde med Hedningarna har Anders konstrueret en række unikke instrumenter, nogle rekonstruktioner af gamle instrumenter som moraharpa, og nogle nye instrumenter baseret på en kombination af traditionelle og moderne designprincipper.
Anders Norudde vil i løbet af weekenden undervise i melodier fra det nordiske repertoire som passer godt til netop droneintrumenterne, samt rytme, swing, samspil og andre teknikker som gør musikken levende.
• Workshoppen varer fra morgen lørdag til søndag.
Niveauet er medium til øvet

• Workshoppen varer fra lørdag morgen til søndag.

Drejelire-workshop (Begynder/let øvet)

Workshoppen henvender sig til dig ønsker blive bedre på dit instrument. Fokus vil være på snerreteknik, melodispil og sammensætning af de to samt opsætning og optimering af dit instrumentet. Melodierne vil være typisk franske drejeliremelodier som egner sig godt for instrumentet og udviklingen af både venstre-, og højrehåndsteknik.
Underviser: Christian Mohr Levisen Christian har trods sin unge alder udviklet sig til en mester på sit instrument.  Når han ikke er at finde på middelaldermarkeder overalt i Danmark studerer han svensk og nordisk folkemusik på Skurups folkhögskola i Skåne.
Ekstra underviser: For at imødekomme de mange tilmeldinger til denne workshop har vi tilføjet en ekstra underviser og derved lave to workshop i stedet for én. Det bliver Nicolas Koch-Simms der med en kandidat i folkemusik på drejelire og mange års erfaring med at undervise på instrumentet bliver et fantastisk tillæg til træffet.

Nøgleharpe-workshop (Begynder/let øvet)

Der vil indledningsvis være fokus på opsætning og stemning af dit instrument. Herefter vil fokus være på at lære små melodier, for derefter at tilføre dem forskellige tekniske detaljer (triller, harmonier, strøgteknik og stemmeføring) alt efter niveau og motivation. Melodierne vil tage afsæt i dansk og svensk traditionsmusik.
Underviser: Lasse Væver Jacobsen Lasse har spillet violin fra barnsben, og har altid haft fokus på glæden og energien i musikken. Han er selvlært på kromatisk nøgleharpe og har medvirket på flere udgivelser i danske orkestre som bl.a. Trolska Polska og Pøbel.
• Workshoppen varer fra morgen lørdag til søndag.

Hvornår?

13.-15. marts 2020
Ny dato kommer 

• Officielt program starter lørdag formiddag kl. 09:00.
• Ankomst kan ske fredag, hvor der vil være  indkvartering, hygge og masser af god musik fra kl 17:00.
• Træffet afsluttes med en koncert ved Anders Norudde i Rynkeby Kirke søndag kl. 16:00.

Hvor?

Rynkeby Friskole, Kirkevej 5, 5350 Rynkeby

Dronetræf´20 afholdes traditionen tro i Rynkeby på Fyn, hvor man i den lokale kirke kan opleve de berømte kalkmalerier med hele 31 musicerende engle som pryder loftet med instrumenter som sækkepibe, nøgleharpe, drejelire og meget mere!
Vi er derfor begejstrede over at kunne invitere til dronetræf i netop denne lille fynske landsby, hvor der naturligvis vil være mulighed for at opleve kalkmalerierne med egne øjne i løbet af weekenden.


Pris

• Normalpris: 600 kr. *
• Medlemspris: 500 kr.
• Ung (under 18 år) eller studenterpris: 500 kr. *
* Er du ikke medlem af foreningen indgår et medlemskab i denne pris.


Tilmelding

TILMELD DIG HER


Forplejning / overnatning

Dronemusik Danmark serverer morgen-, frokost og aftensmad lørdag, samt morgenmad og frokost søndag.
Herudover er det muligt bestille mad til fredag aften.
Se i tilmelding.
Der vil under hele træffet være mulighed for at købe øl og vand til rimelige priser, og der vil være rigelige mængder af te og kaffe til fri afbenyttelse.
Overnatning foregår på Rynkeby Friskole i fælles sovesal/klasselokaler, så husk at medbringe eget sovegrej.
Ønsker man en mere privat/luksuriøs overnatning anbefales det at finde privat løsning i lokalområdet.

Gratis koncert!

Som afslutning på Dronetræf´20 vil der være en unik mulighed for at opleve Anders Norudde ved en koncert i Rynkeby Kirke:
 Søndag kl. 16:00

Koncerten er gratis og åben for offentligheden
og kræver ingen tilmelding
 
 

 

Fuldt hus til koncert med Efrén López i Rynkeby Kirke, Dronetræf2019

Vi glæder os til at se dig
Mvh

Dronemusik Danmark

Dronetræf´20 bliver afholdt i støtte fra Rynkeby Kirke og menighedsråd
og