Dronemusikkens Dag

Dronemusikkens Dag bliver en festdag i dronemusikkens tegn, og der bliver meget at fejre: Arrangementet vil byde på lancering af vores instrumentbank med reception, taler og tak til alle som har været med til at bidrage til projektet. Derudover vil der være foredrag, koncert og naturligvis tid til at opleve museets samling af instrumenter.

Bliv klogere på dronemusikkens historie, og få chancen for prøve kræfter med de forskellige instrumenter under kyndig vejledning af Dronemusik Danmarks instruktører.

Hvad kan du opleve?

Dagen starter med workshops (for tilmeldte) for henholdsvis begynder-drejelire (på vores sprit nye instrumenter!) samt en workshops for nøgleharpe og svenske repetoire med den fantastiske nøgleharpespiller Perry Stenbäck

Derudover vil programmet byde på koncert med orkestret Urkraft Bornholm samt et oplæg fra den belgiske sækkepibespiller Marieke Van Ransbeeck og hendes oplevelser med sækkepiben i norden.  Det vil også være muligt at gå på opdagelse i museets udstilling samt at prøve kræfter med forskellige instrumenter som f.eks. drejeliren, sækkepiben og nøgleharpen.

Som afslutning på dagen har vi lavet en aftale med cafeen “Overfor“, som bogstaveligt talt ligger lige over for museet. Her vil vi efterfølgende samles til en hyggelig aften med sammenspil, god mad og drikke til dem der har lyst.

Program

10:00-13:00 Workshops (For tilmeldte)

13:30 Reception for Dronemusik Danmarks Instrumentbank
      – Åbningsmusik ved Perry Stenbäck og Nicolas Koch-Simms
      – Tale ved Lisbet Torb (tidl. leder af Musikmuseet).
      – Fremvisning af foreningens nye instrumenter.
      – Tak til sponsorer og donorer.

14:15
Adgang til Musikmuseets udstilling 


15:00
 Foredrag ved Marieke Van Ransbeeck: 

      – En ekspedition i norden – logbog fra en belgisk sækkepibespiller”

15:30
Koncert: Urkraft Bornholm


16:00
Afrundende ord


17:00
Sammenspil og evt. spisning på  “Overfor” (cafe og spisested)

 

Workshops

Drejelire (Begynder/kravlegård)

Underviser: Nicolas Koch-Simms

Nicolas har i mange år stået i spidsen for udbredelsen af drejeliren i herhjemme, og er den første i Danmark til at have taget en konservatorie-uddannelse på drejeliren. workshoppen vil undervise på basale teknikker på drejeliren samt give råd og vejledning i forhold til anskaffelse af instrumentet og hvordan man herefter kommer igang og/eller videre.

 

Nøgleharpe / repertoire (lettere øvede/øvede)

Denne workshop er primært for nøgleharpe, men alle instrumenter er velkomne!

Underviser: Perry Stenbäck 

Nøgleharpespiller og guitarist Perry Stenbäck vil undervise i melodier fra nøgleharperepertoiret og lægge vægt på swing og betoninger. Perry har spillet/spiller med navne som Sebastian, Allan Olsen, Erann DD m.fl, men er først og fremmest  folkemusiker og visesanger (når han ikke leger guitarhelt) og har ensemblerne “Bragr” og “Dekadansorkestern”

Pris

Dronemusikkens Dag er åbent for alle med billet til Musikmuseet samt for tilmeldte til workshops.

   Dagsbillet 70 kr. (voksen)  
   Familiebillet 55 kr. (voksen i følgeskab med børn)   
•   Børn under 18 år gratis.
•   Medlemsrabat: 50 kr. (medlemmer af Dronemusik Danmark)

Entréen betales ved indgang til Musikmuseet

   Workshops 500 kr. / 400 kr. / 350 kr. (Se ovenfor)